Elkészült a miskolci kerékpáros híd és az új kerékpárutat is átadták

Y híd - miskolc

A Miskolc tehermentesítő út és a Y-híd projekt keretében kedden átadták a borsodi megyeszékhelyen megépített kerékpáros hidat és kerékpárutat, amely 1,4 milliárd forintból valósult meg.

Az eseményen Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkára kijelentette, hogy a 430 méter hosszú kerékpárút elkészülésével lényegében befejeződött a tavaly átadott Y-híd projekt és környezetének megépítése. Ennek köszönhetően Miskolc egyik legösszetettebb közlekedési csomópontja már minden közlekedési módon biztonságosan elérhetővé vált.

A tavaly decemberben átadott közúti felüljáró a korábbi szintbeli vasúti kereszteződést váltotta fel, és összeköttetést teremt Szirma, a Martinkertváros és a belváros között, ezáltal tehermentesítve a belvárosi utakat – mondta Pántya József. Rámutatott, hogy a nettó 15,5 milliárd forintos hídberuházás révén megszűntek a csúcsidőben tapasztalható forgalmi torlódások, és az utazás a Tiszai pályaudvar felé is könnyebbé vált.

Az eredeti tervek nem foglalták magukban a Csokonai utca meghosszabbítását, a P+R parkoló építését, a Kisfaludy utcai közúti híd teljes felújítását, de a projektterveket a lakossági igények és műszaki szempontok alapján módosították és bővítették – emelte ki a helyettes államtitkár.

Ezen változtatásoknak köszönhetően elkészült egy 430 méter hosszú kerékpárút és egy 56 tonna súlyú ívhíd, amely áthalad a Budapest-Miskolc nagy forgalmú vasútvonal felett – tette hozzá Pántya József.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője az átadón elmondta, hogy Miskolc történetének egyik legnagyobb infrastrukturális fejlesztése ért véget, és az első ütemhez kapcsolódó valamennyi beruházás befejeződött. Bár a Kisfaludy utcát érintő és a kerékpárút is kívül esett az eredeti terveken, a kivitelező és a minisztérium a lakossági javaslatoknak megfelelően megvalósította őket.

Csöbör Katalin kijelentette, hogy a projekt nem áll meg, további terveik között szerepel egy új, kétszer két sávos útszakasz építése az átadott területtől a Tiszai pályaudvarig.

#Kerékpárút #InfrastruktúraFejlesztés #KözlekedésiProjekt #Miskolc #KerékpárosHíd #Tehermentesítés #YHídProjekt #KözlekedésiCsomópont #Útfejlesztés #Hídépítés #KözútiFejlesztés #KözlekedésiBiztonság #BorsodMegye #KözösségiKözlekedés #Vasútvonal #Környezetvédelem #FejlesztésiProjekt #Fenntarthatóság #MiskolciFejlesztések #Útépítés

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.